Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Asuntojen, kiinteistöjen ja omakotitalojen kuntotarkastukset

 

Kuntotarkastus asuntokaupan yhteydessä on myyjälle sekä ostajalle avuksi, ja suositellaan aina kiinteistön kaupan yhteydessä tehtäväksi. Siinä käydään rakennuksen tekninen kunto ja toimivuus läpi pääosin aistinvaraisesti ja pintakosteusmittareita apuna käyttäen. Tarkastuksessa selvitetään mahdolliset riskirakenteet rakennuspiirustukset ja kyseisen rakennuksen rakennusajalle tyypilliset rakennustavat huomioiden. 

 

Kuntotarkastuksessa tehtyjen havaintojen ja arvioiden perusteella tehdään päätelmät mahdollisten lisätutkimusten tarpeellisuudesta.

 

Rakennuksen kunnon selvittäminen auttaa kiinteistön omistajaa varautumaan rakennuksen ylläpitoon liittyviin huolto- ja korjaustoimenpiteisiin. Kuntotarkastuksesta laadimme selkeän raportin johon kirjataan rakennuksessa havaitut puutteet ja riskipaikat. Helposti ymmärrettävän tekstin lisäksi havainnot on esitetty myös valokuvin. Raporttimme antaa ajantasaisen tiedon kiinteistön kunnosta ja kertoo mahdolliset jatkotoimenpide-ehdotukset.

 

Asuntokaupan kuntotarkastuksen tehtävänä on tuottaa puolueetonta tietoa kaupan osapuolille rakennuksen sen hetkisestä kunnosta. Rakennustekninen tieto kaupan kohteena olevasta rakennuksesta luo turvaa molemmille osapuolille. Tarkastuksesta saatu tieto auttaa myös uutta omistajaa ymmärtämään kyseisen rakennuksen ominaisuuksia, toimintaa ja ylläpitoa.

 

Asuntokaupan kuntotarkastus tehdään KH-kortin 90-00394 mukaisesti.

 

Asuntokaupan yhteydessä 01.06.2013 voimaan tulleen lakiuudistuksen myötä kiinteistön myyjällä tulee olla esillä myös voimassa oleva energiatodistus.

Ota yhteyttä

LämpökameraLämpökamera

Lämpötila/ilmankosteusmittariLämpötila/ilmankosteusmittari

PintakosteusmittariPintakosteusmittari